Movet:

Kirjaudu sisään

Käyttöohjeet - asiakas

Movetin laboratoriojärjestelmän käyttöohjeet

Kirjaudu aluksi sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Jos olet unohtanut salasanan, voit tilata uuden salasanan "Unohtuiko salasana" -toiminnolla. Huomaa, että sinun tulee käyttää sitä sähköpostiosoitetta, jonka olet ilmoittanut Movetille!

Kirjautumisen jälkeen sivun vasempaan reunaan ilmestyvät toimintolinkit "Uusi lähete" ja "Lähetteet ja vastaukset". Yläreunassa on lisäksi Omat tiedot -toiminto, josta voit muuttaa omia yhteystietojasi.

Lähetteen lisäys ja tulostus

  Uusi lähete -sivulla voit tallentaa järjestelmään uuden laboratoriolähetteen. Lähetteeseen tallennetaan omien yhteystietojesi lisäksi eläimen ja omistajan tiedot. Kaikki eläimen tiedot eivät ole pakollisia. Kirjoita lähetetekstiin haluamasi läheteteksti. Tallenna lähete painamalla alareunasta "Tallenna" -nappia. Kun lähete on tallennettu, palataan sivulle jossa listataan kaikki tunnuksellasi tallennetut lähetteet ja vastaukset. Mikäli haluat tehdä useampia lähetteitä miltei vastaavilla tiedoilla, voit valita kopioitavat tiedot lähetteen alareunasta. Kun valitset "Tallenna ja kopioi", tallentuu juuri täyttämäsi lähete ja näkyviin avautuu uusi sivu, jolle valitut tiedot ovat kopioituneet. Avaamalla lähetteen listauksesta, voit tulostaa sen "Tulosta lähete" -linkistä. Lähete avautuu PDF-tiedostona. PDF-tiedostoja varten tarvitset Adobe Reader -ohjelman. Voit ladata sen tarvittaessa tästä linkistä.

Voit liittää lähetetulosteen Movetiin postitse lähetettävän näytteen mukaan. Tulostetta ei välttämättä tarvita, mikäli näyte on selkeästi merkitty (omistajan ja eläimen nimet sekä laatikon päällä ehdottomasti lähettäjän nimi). Mikäli näyte toimitetaan Movetin laboratorioon muutoin kuin postitse ja lähete on jo tallennettu järjestelmään, riittää kun näytteen toimittaja ilmoittaa asiakkaan/eläimen tiedot.

Lähetteiden ja vastausten selaus

Asiakasnumerollesi tallennettuja valmiita vastauksia sekä lähetettyjä lähetteitä, jotka odottavat vielä käsittelyä, voit selata Lähetteet ja vastaukset -toiminnolla. Lähetteitä, joiden käsittelyä ei ole vielä aloitettu Movetissä, voit muokata "Muokkaa" -linkistä. Tällä sivulla näkyvät kaikki asiakastunnuksillesi tehdyt lähetteet. Mikäli haluat, että viikon sisällä laboratorioon toimittamastasi näytteestä tutkitaan vielä lisää tutkimuksia, voit tehdä lisäpyyntölähetteen näytteelle valitsemalla kyseisen lähetteen kohdalta "Lisäpyyntö" -linkkiä. Tällöin lähetteelle täyttyy automaattisesti oikeat näytetiedot ja laboratorio saa ilmoituksen, että kyseinen näyte on etsittävä analysoitavaksi. Mikäli näyte ei riitä pyydettyihin määrityksiin, ilmoitetaan asiasta lähettäjälle. Lisäpyynnön voit tehdä vain verinäytteelle, joka on saapunut laboratorioon 7 vuorokauden sisällä lisäpyynnön tekemisestä.

Valmiit lausunnot ovat nähtävissä ja tulostettavissa tältä sivulta. Lähetteen voi avata ruudulle "Näytä" -linkistä, ja tulostaa "Tulosta analyysitulos" -linkistä.

Kun lopetat käytön, muista kirjautua ulos.